Föräldraskap
Att bli förälder kan ibland vara en utmaning och det kan vara svårt att veta hur man ska hantera vissa situationer och frågor som dyker upp. Här har vi samlat artiklar om hur du blir en trygg förälder för ditt barn och vad som krävs för att ni ska få en god anknytning och relation.
0 träffar
Sökresultat
0 träffar
Välj tjejnamn med barnspecialisternas tips
Tänk att det är en liten dotter på gång! Att välja tjejnamn kan kännas stort, spännande, och ibland lite klurigt. Här är tipsen som hjälper dig välja.
Vad gör tandfen med alla tänder?
Att tappa sina första mjölktänder kan kännas som en stor milstolpe för både barn och deras föräldrar. Lite läskigt, lite spännande, och så kanske tandfen kommer med pengar? Här hittar du tipsen som hjälper er tappa tänder på rätt sätt.
Vårbebis? Här är tipsen du behöver
Det är mycket man ska tänka på när man får barn och vissa saker som påverkas av vilken årstid som den lilla knodden kommer. Här är barnspecialisternas 4 bästa råd för dig som får barn på våren.
Härlig inspiration för dop/namngivningsfirande
Ett dop eller namngivningsfirande är ett utmärkt tillfälle att samla nära och kära för att fira att ditt barn har kommit till världen. De här 5 tipsen fixar finaste festen, utan att slita ut dig som nybliven förälder.
Svårt att få kompisar? Så stöttar du ditt barn
En del barn har svårt att få kompisar även om de gärna skulle vilja ha någon att leka med. Knodd ger råd till dig som förälder till barn i förskoleåldern.
Fira att ditt barn är här - dop eller namngivning?
Dop, namngivningsceremoni, eller välkomstfest: det finns många sätt att fira att ett barn har kommit till världen. Här hittar du råd om dop kontra namngivning, och tips för att få till finaste firandet oavsett vad ni väljer.
Tips och råd till dig som är ensamstående förälder
Att vara ensamstående förälder kan innebära en del extra utmaningar än om man är fler som hjälps åt. Här hittar du tips om att klara livspusslet och ekonomin – samt ett litet peptalk för dig som behöver en puff.
4 tips för färre konflikter med ditt barn
Går det att få färre konflikter med sitt barn genom positiv uppmärksamhet? Forskning visar att det är precis så man ska göra. Knodds barnspecialister ger dig 4 knep som funkar.
Barnkalas - barnspecialisternas tips för ett lyckat firande
Barnkalas kan innebära lika delar kul och stress. En del upplever att det hetsas mer än någonsin, och andra är oroliga för vilka som blir bjudna och inte. Här hittar du råd kring hur man kan tänka för att göra barnkalaset roligt för alla.
3 tips för att lära ditt barn vara en bra kompis
Att bli en bra kompis är en viktig lärdom för barn – precis som att ha kompisar är en viktig del av att vara både barn och vuxen. Det hjälper dem dessutom utveckla sin förmåga för empati. Du som förälder kan stärka ditt barns förmåga att vara en bra kompis.
Så får du ekonomin att gå runt under småbarnsåren
Minskad inkomst och ökade utgifter under småbarnsåren kan göra det svårare att få ekonomin att gå ihop. Här hittar du 5 konkreta tips på hur du kan stärka ekonomin under småbarnsåren, och råd kring varför en budget kan bli din bästa vän.
Nyfödd bebis i vinter? Här är bästa tipsen
Är det annorlunda att ha en nyfödd bebis på vintern än någon annan årstid? Våra barnspecialister ger sina bästa råd till dig som fått barn på vintern.
Barnspecialisternas råd om att uppfostra pojkar och flickor
Många föräldrar upplever skillnader mellan att uppfostra pojkar och flickor och samhället har tydliga normer kring hur barn får och bör bete sig utifrån kön. Knodds barnspecialister ger sina bästa råd för hur du kan uppfostra ett barn som blir sin egen individ, oavsett kön.
4 tips för att kommunicera med ditt barn i trotsåldern
Trotsåldern kan vara kämpig – men den är också nödvändig för det lilla barnets utveckling. Här hittar du barnspecialisternas 4 bästa knep för tydlig kommunikation som hjälper er igenom perioden.
Trotsåldern där hemma? 5 vanliga misstag föräldrar gör
Trotsåldern är tuff och även när man vill vara en så bra förälder som man kan blir det fel ibland. Här hittar du 5 misstag som nästan alla föräldrar gör när deras barn trotsar – men också 5 enkla lösningar som hjälper er på rätt spår igen.
Barn som slåss och bits: barnspecialisternas råd
Att barn slåss, bits, eller puttas är vanligt, särskilt under vissa perioder och utvecklingssteg. Ibland handlar det om trots, ibland om att barnet ännu inte är moget nog att förstå eller sätta ord på sina känslor. Här hittar du 7 tips som hjälper dig att hjälpa ditt barn igenom perioden.
Ställ om till vintertid med barn: så gör du
Att ställa om till vintertid när man har barn kan innebära alldeles för tidiga morgnar och kämpiga kvällar. Med den här guiden kan du få till en smidigare övergång.
4 råd för att stärka ditt barns integritet
Integritet handlar om rätten att vara sig själv, både fysiskt och psykiskt. För barn innebär det att lära sig skydda sina gränser och att få bestämma över sin kropp och sina tankar. Här hittar du 4 råd som hjälper dig att stärka ditt barns integritet.
Har ditt barn börjat skolan? Ta tempen på hur det går!
När förskoleklassåret har varit igång i några veckor eller månader kan det vara klokt att stämma av lite hur det går för ditt barn. Här hittar du råd om sådant du kan tänka på en bit in på läsåret och vad du kan göra om det inte känns helt hundra.
Barnnamn: 7 tips som hjälper dig välja
Att välja namn till sitt barn kan kännas spännande, pirrigt, fantastiskt – och lite överväldigande. Här hittar du 7 tips som hjälper dig att välja rätt.
Barns personnummer: så fungerar det
Nästan alla barn får ett personnummer i samband med att de föds, vilket är viktigt för att kunna identifiera sig och smidigt vara del i samhället. I den här snabbguiden till barns personnummer kan du läsa hur ens barn får ett personnummer – och hur man själv kommer ihåg det.
Morgnar med småbarn - så hittar du lugnet
Tidiga morgnar kan vara småbarnsföräldrars största fiende. Här hittar du råd och strategier för att underlätta morgonrutinen, vare sig du arbetar eller är föräldraledig, har morgonpigga eller morgontrötta barn.
Nyhet: allt om regeringens nya riktlinjer för skärmanvändning hos barn
Regeringen har presenterat nya riktlinjer för barn och ungas skärmanvändning, utifrån en grundlig kunskapssammanställning och undersökningar. Här hittar du en sammanfattning av det viktigaste, samt råd till dig som förälder från Knodds barnspecialist, Younis Khalid.
Barnsäkerhet online - så gör du
På internet finns allt och alla – på gott och ont. Här hittar du som förälder råd för att hålla ditt barn säkert online.
Pengar och barn: en snabbguide
Att lära barn om pengar och ekonomi är viktigt för att ge dem kunskap och en bra start i livet. Samtidigt kan det kännas klurigt hur och när man ska prata med barn om pengar. Den här guiden leder dig rätt.
Tips och tankar om hur barn kan hjälpa till hemma
Hur och hur mycket barn ska hjälpa till där hemma skiljer mellan olika familjer och uppfostringssätt. Det kan vara både bra och roligt för barn att känna sig delaktiga i familjens bästa. Här hittar du tips och tankar som hjälper dig på vägen.
Tio tips till barnkalas
Behöver du inspiration för ett barnkalas? Här hittar du tips om allt från tårta till de minsta till teman för de största – och några roliga lekar som passar perfekt på kalas.
Barnbidrag: stora guiden
Barnbidraget kan kännas som klurig matematik. När man väl får ordning på siffrorna kan det dock bli en stor hjälp till en tryggare ekonomi och en familjevardag som ser mer ut som man hade hoppats.
Tandborstning och barn – 6 knep som funkar
Att man bör borsta tänderna varje dag kanske känns självklart för dig som vuxen, men som med alla vanor måste man börja n ågonstans. Med de här 6 knepen från Knodds barnspecialister blir det lite roligare och lite lättare att göra morgon och kväll.
Sängvätning hos barn - allt du behöver veta
Det är vanligt att pottränade barn kissar på sig på natten, även upp i skolåldern. Om det upplevs som ett problem kan det dock bli aktuellt med behandling, som har goda resultat. Knodds barnspecialist Berit berättar mer och ger goda råd till dig som förälder.
6 råd som hjälper dig balansera arbetsliv och föräldraskap
Småbarnsföräldrar har det inte lätt, som ska försöka balansera föräldraskapet med ett arbetsliv och att göra karriär. Knodd ger dig som är förälder fem råd som hjälper dig att göra både och.
Tecken som stöd: så underlättar du språket från start
Tecken som stöd och babytecken kan hjälpa dig och ditt barn förstå varandra, och främjar talspråksutvecklingen. Barnspecialisterna berättar hur du gör.
Aktiviteter för barn: 1-5 år
Letar du efter roliga aktiviteter för ditt barn? Här hittar du åldersanpassade, roliga, utvecklande aktiviteter för barn i åldern 1-5 år.
Tack för att ni gör oss till världens högst rankade app
Knodd är världens högst rankade app – det säger en färsk rapport som kartlagt samtliga iPhone-appars betyg och omdömen. För oss på Knodd är det hedrande – och en sporre att fortsätta jobba för att erbjuda tryggare och mer personlig vård utifrån småbarnsfamiljers behov.
Hitta bästa barnförsäkringen för ditt barn
Samhället ger ett visst skydd och ersättning om något skulle hända ditt barn, men en extra barnförsäkring kan göra stor skillnad om ditt barn skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller svår olycka. Det här är det du behöver veta för att hitta rätt barnförsäkring för er.
Att stötta ett barn i sorg
Att möta ett barn i sorg kan vara hjärtekrossande, men som vuxen kan du vara en trygg person och ett viktigt stöd i processen. Här är barnspecialisternas råd.
Om att vara pappa
Att bli pappa är en omvälvande och fantastisk upplevelse. Samtidigt känner många pappor att de hamnar lite i skymundan. Vad man har med sig för tankar om vad en pappa är påverkar också hur man ser på sig själv i rollen.
Så gör du om ditt barn favoriserar ena föräldern
Det är vanligt att barn favoriserar den ena föräldern och blir extra mammiga eller pappiga. Ofta går det över av sig själv, men med lite medvetet agerande från er föräldrar kan perioden bli lite mindre dramatisk.
Oro och ångest hos barn - hur ser det ut?
Det är vanligt att barn känner rädsla och oro, och det i sig är inte farligt. Ibland kan känslorna dock övergå till ångest som blir så stark att barnet får svårt att klara av vardagen som vanligt. Ångest kan se annorlunda ut hos barn än hos vuxna, men med stöd kan ni hitta strategier som hjälper barnet att hitta tillbaka till sådant som känns roligt.
Barn och separationsångest: 3 råd som hjälper
Att ha svårt för att lämna sin förälder ibland är vanligt bland barn, särskilt i vissa åldrar. Om det däremot tar över hela vardagen och leder till ett stort lidande för familjen kan det dock ha övergått till separationsångest. Då kan barnet behöva extra stöd för att känna sig trygg igen.