Fakta och råd

Ett sjukt barn behöver kärlek och omvårdnad. Här hittar du vägledande material kring vanliga sjukdomar hos barn och bebisar, och vad du kan göra för att ge det stöd som behövs.

Tips & råd för föräldrar

Internationella Barncancerdagen - hjälp oss hjälpa 

För varje ny förälder som blir användare i Knodd från fredag (14/2) och till med söndag (16/2), skänker vi 50kr kr till Barncancerfonden. Tipsa gärna andra föräldrar om Knodd!

Baciller och virus älskar vabruari!

Februari, även kallat vabruari i förälderfolkmun är en av de månader på året då flest virus och bakterier är i omlopp och framför allt är det de små som drabbas. Förkylning, influensa och magsjuka avlöser varandra. Våra barnspecialister har sammanställt tips och råd för att förbereda dig och familjen så gott det går så att ni kommer så lindrigt undan som möjligt.

Solråd för små barn

Hur du på bästa sätt skyddar ditt barn när solen är framme

Att vara hemma med sjukt barn

Under barnets första fyra år är det vanligt att barnet ofta är sjukt. I genomsnitt har barn i detta årsspann sex till åtta infektioner per år. Dessa infektioner är som oftast är lindriga och går över av sig själv. För föräldrar betyder detta en del tid spenderad hemma för att vårda och ta hand om barnet. Vi har samlat lite information, råd och svar för att göra denna tiden lite smidigare och enklare för dig som förälder.

Barnsäkerhet - att barnsäkra hemmet

Barn utvecklas snabbt och kan snabbt börja röra sig, ta tag i saker, smaka och klättra. För att barn ska kunna utvecklas i en säker miljö kan du hjälpa ditt barn att bedöma risker och förebygga olyckor.

Allt om vab och att vabba

Om du behöver stanna hemma från jobbet eller går miste om a-kassa för att ta hand om ett sjukt barn kallas det vab - vård av barn. Om kraven för ersättning uppfylls när du vabbar betalas då en tillfällig föräldrapenning ut.
kid_and_mom

Spara ditt barns vaccinationer och tillväxtdata i telefonen 

Genom våra funktioner vaccinbok och tillväxtkurvor kan du enkelt och tryggt följa ditt barns vaccinationsprogram och tillväxt direkt i din telefon. Perfekt när du råkat glömma häftet hemma inför besöket på BVC. Appen följer det svenska allmänna vaccinationsprogrammet för barn.
Vaccinbok och tillväxtkurvor - funktioner i Knodd appen

Högläsning för barn - stöttar utveckling och bygger relation

Visste du att högläsning, utöver att det är roligt och mysigt, är något av det bästa du kan göra för att stötta ditt barns utveckling?⁠
Barnsjuksköterska i mobilen

Vi kan det mesta om de minsta

Få trygg rådgivning för barnsjukvård, snabbt och enkelt via Knodd i Android och iOS.

  • Alltid kostnadsfritt

  • Endast barnspecialister med 5+ års erfarenhet

Ladda ner Knodd på App StoreLadda ner Knodd på Google Play

4.9