Sömn

Sömn är ett ämne som många föräldrar funderar på under småbarnstiden. Här går vi igenom allt om hur sömnen fungerar och vad du kan göra för att du och ditt barn ska få sova så gott och så mycket som möjligt. 

Barn, skärmtid och sömn - vad gäller?

Många föräldrar oroar sig för hur mycket tid deras barn spenderar framför skärmar och att det ska påverka barnens sömn. Forskning visar att det finns en koppling mellan skärmtid och sämre sömn. Här ger Knodds barnspecialister sina råd. 

Allt om nattskräck hos barn

Nattskräck hos barn är ett ofarligt tillstånd som kan verka obehagligt för utomstående. Vanligtvis växer det bort av sig själv, men det finns en del du som förälder kan göra för att försöka minska besvären. 
nattskräck

Din bebis utveckling: 1 månad - 2 månader

Hur ser livet ut när din bebis är 1 månad? 2 månader? När är det dags för BVC-besök och vad händer i bebisens utveckling? Här samlar vi det viktigaste du behöver veta. 
Bebis 1 månad

Bebisens sömn vid 8 månader – vad hände här?

Det lilla spädbarnets sömn förändras mycket under det första året. Vid åtta månaders ålder märker många föräldrar av en period med orolig sömn. Det som tidigare fungerade kanske inte längre fungerar på samma sätt. Det här är helt normalt, och med lite extra tålamod tar ni er snart igenom den här perioden.
bebis med napp som ligger i säng

Så får du ditt barn att somna själv utan gråt: steg för steg

Det står högt på föräldrars önskelistor att deras bebis ska kunna somna och somna om själv, men alla metoder passar inte alla familjer. Den här flexibla steg-för-steg-guiden går att anpassa efter just ditt barn, utan att du behöver stå ut med hjärtskärande gråt. 
mamma som lägger ned bebis i spjälsäng

Spädbarns sömn - din guide till goda sömnvanor

Att få sin bebis att sova hela natten är många föräldrars dröm, särskilt när sömnbristen verkar äga hela vardagen. Med goda rutiner och rimliga förväntningar kommer ni långt. 
spädbarn som sover i mammas famn

Trött småbarnsförälder? Så hanterar du sömnbristen

Att inte få sova ordentligt är något av det slitsammaste som föräldrar måste handskas med under småbarnsåren. Kortvarig sömnbrist är inte farligt men det finns saker du kan göra som hjälper kroppen återhämta sig så att du får mer ork i vardagen. 
bebis som sitter vaken i säng bredvid pappa som sover

Vanliga sömnproblem hos barn - och vad man gör åt dem

Sömnproblem hos barn är inget nytt och alla familjer försöker hitta sina lösningar. Med några små justeringar kan ni komma långt på vägen mot en godare natts sömn.

Barns sömn de första åren - stora sömnguiden

Det finns väl få saker som föräldrar tänker så mycket på under småbarnsåren som barns sömn. Hur gör man för att få bebisar att sova, och är ens barns sömn normal? Knodds barnspecialist Marie ger svar på föräldrars vanligaste frågor.
sovande bebis

Specialserie: allt om barns utveckling i Knodds föräldrapodd

Är du nyfiken på vad som händer i ditt barns utveckling under det första året? I Knodds föräldrapodd Knodden hittar du nu en specialserie om barns utveckling månad för månad så att du har koll hela vägen.
Bebis som står i spjälsäng

Ultimata guiden för nyblivna föräldrar

Det är mycket som är nytt när du blivit förälder och många frågor uppstår. Samtidigt är det svårt att dels hinna leta upp den information du söker, dels att säkerställa att den kommer från pålitliga källor. Här hittar du en uppsamling av Knodds artiklar med allt du behöver veta i början. 
nyfödd bebis i knät

Knodden avsnitt 11 - Vad undrar föräldrar om sömn

Barns sömn är ett av de vanligaste ämnena föräldrar frågar om på BVC - och pratar om sinsemellan. I det här särskilda Instagram Live-avsnittet av Knodden svarar Jennie-Lie och Knodds barnspecialist Sofia på mängder av föräldrars frågor om sömn hos barn i alla åldrar.
Sovande bebis

Knodden avsnitt 5 - Allt om sömn och barn

Barns sömn är ett ämne som berör alla föräldrar. Det är också ett ämne som väcker en mängd frågor. Knodden gästas av barnsjuksköterska Tina Simonsson som delar med sig av sina bästa tips på hur du kan få sömnen att fungera - och vad hon egentligen tycker om sömnmetoder.
Barn som tittar på en ipad

Sömnschema - hur mycket sömn behöver just ditt barn?

Sömn är oerhört viktigt för barn och deras utveckling. För dig som förälder kan det vara skönt att utgå ifrån ett sömnschema, för att ha koll på hur mycket sömn och hur många sovstunder ditt barn behöver för sin ålder. 
Sovande bebis

Knodds föräldrakurser

Vad behöver min bebis för att må bra? Hur agerar jag om en olycka skulle ske? I våra kurser får du svaren på de frågorna och många fler av våra barnspecialister. De ger råd och förklarar varför olika saker händer och hjälper dig skapa de bästa förutsättningarna för en bra start med din bebis. Gå dem var du vill, när du vill
Knodds kurser

Sovplats - Var och hur sover bebisen tryggast?

När det kommer till saker som går att köpa till små barn, kan den många gånger kännas oändlig. Och ärligt talat är det inte så mycket som man faktiskt behöver, men något som är viktigt är bebisens sovplats. Ska den bestå av en spjälsäng, vagga eller korg? Eller vill du samsova med bebisen i din egen säng?
sovande bebis

Barn och sömn - fakta och tips för mysiga sovrutiner

Att ditt barn sover hela nätterna vinner hela familjen på, eftersom alla behöver den återhämtning som kroppen får under nattens vila. Men det är inte alltid så enkelt med små barns sömn. Den individuella sömncykeln kan variera, trots att barns sömnstadier i regel är sig lika. Några vaknar oftare än andra, några sover mindre och några sover mer. Men hur mycket sover bebisar egentligen och hur många timmars sömn behöver de? Här har vi samlat fakta och svar på de vanligaste frågorna samt våra bästa tips och råd för hur ni får sömnen att fungera. 
barnfötter under täcke