Sommar med barn

Sommaren är en årstid som många förknippar med ledighet, värme och en hel del glädje och lek. Men trots detta, är det inte säkert att du och ditt barn är helt förskonade från en och annan olycka, kliande bett eller småsår. Här har vi samlat artiklar om saker som kan vara bra att tänka på under sommaren. 

Ormbett: så gör du om ditt barn blivit bitet

Ormbett är inte så vanligt i Sverige, men det händer att personer blir bitna av huggormar. Barn som blir bitna är känsligare än vuxna och kan behöva sjukvård. Så här gör du om ditt barn har blivit bitet.
två barn i solnedgången

6 praktiska sommartips till dig med bebis

Sommaren är för det mesta härlig, men också lite nervös om man är nybliven förälder och har en nyfödd bebis på armen. Knodds barnspecialist Sofia lugnar med 6 praktiska tips som ger dig och din bebis en glad sommar. 
nyfödd bebis

2 tillfällen då du bör söka vård för ditt barns solskador

Barns hud är känslig och får lättare solskador av att vistas i stark sol – eller för länge i skuggan. En lättare solsveda kan du behandla hemma, men det finns 2 tillfällen då du bör söka vård för ditt barns solskador. Knodds barnspecialister guidar dig. 
barn blåser såpbubblor i solen

Knoddkartan – Din guide till barnvänliga ställen

Som småbarnsförälder kan det vara svårt att hitta barnvänliga platser, utflyktsmål och ställen att i lugn och ro gå ut och äta med barnen. Därför har vi utvecklat Knoddkartan, en interaktiv guide till barnvänliga platser runt om i Sverige. Hjälp andra föräldrar och få hjälp själv genom att dela och hitta dina guldkorn för en smidigare, mysigare resa med barn. 
bebis som klappar en get

Sommarutflyktsmat som är snäll mot magen

Med sommaren kommer härliga långa och korta utflykter och otaliga picknickkorgar och matlådor. Men hur ska man tänka kring maten för att undvika magsjuka? Några av våra picknickklassiker är inte så lämpliga när det är varmt eller när många händer petar i samma matlådor. Men det finns också en mängd smarta hacks för att hålla maten fräsch och kloka råd om vad som passar bäst att ta med till stranden. Här delar Knodds barnspecialister med sig av sina bästa råd för sommarmagarna!
picknick med bebisar

Vanliga hudbesvär hos barn på sommaren - och hur du bäst tar hand om dem

När sommaren kommer blir det äntligen lätt för barn att springa ut och leka i det gröna gräset igen. I samband med solig utelek är det dock också högsäsong för flera vanliga typer av hudbesvär. Ihop med hudterapeuter och farmaceuter på onlineapoteket Apohem, som erbjuder ett brett sortiment för barn, har barnspecialisterna på Knodd samlat råd så att du kan förhindra att ditt barn får klåda och hudskador – och minska risken för att bli sittande inomhus under soliga sommardagar. 
bebis som blir insmord med solkräm

Solskador, getingstick och långa bilresor är föräldrars största orosmoln inför sommaren

Vi frågade småbarnsföräldrar vilka orosmoln som finns inför sommarsemestern. Solskador, vätskebrist, getingstick, olyckor vid vatten och långa bilresor är några saker som finns med på listan över de tio vanligaste orosmolnen. Nästan hälften av respondenterna överväger dessutom att stanna hemma på semestern för att det blir enklare med bebis eller småbarn.
bebis under parasoll

Allt du behöver i första-hjälpen-väskan för sommarens utflykter och resor med barnen

Sommaren stundar och snart bär det iväg på semester och utflykter med familjen. Då kan det vara bra att packa med sig de viktigaste nödvändigheterna om sommarplågor eller olyckan skulle vara framme. Vår barnspecialist Jenny delar här med sig av sina bästa tips på vad du som förälder bör packa ner i första-hjälpen-väskan för båtturen, utflykten i skärgården, skogsturen, dagen på stranden eller resan utomlands.
första hjälpen kit

Sol och bad, värmeslag och fästingar - sommar med barn

Sommaren är en årstid som många förknippar med ledighet, sommarlov från förskolan, värme, återhämtning och en hel del glädje och lek. Men trots detta, är det inte säkert att du och ditt barn är helt förskonade från en och annan olycka, kliande bett och småsår. För att kunna undvika dem och istället fokusera på en härlig tid tillsammans har vi samlat några av de vanligaste och mest typiska olyckorna med råd för hur du slipper dem.
barn badar

Bada säkert i sommar - Knodds special om badsäkerhet för barn

Badsäsongen är bland det bästa med den varma sommaren. Samtidigt kan det vara bra att komma ihåg att i vattnet händer det lätt olyckor. För trots att drunkningsolyckorna blir färre för varje år så uppstår de fortfarande. De går fort, de är ljudlösa och därför är det bäst att säkra upp mot dem redan från början så ni bara kan njuta av dagarna tillsammans utan någon oro. För en säker sommar, full med bad, finns det några saker att tänka på som följer här nedan.
barn som skvättar vatten

Fästingar - ett ämne som biter sig fast

Med vår och sommar kommer fästingar. Och även om risken att bli biten av en fästing som bär på smitta och sedan insjukna är låg, är dessvärre sjukdomar som fästingen sprider ofta besvärliga och ibland till och med riktigt allvarliga. Vi har samlat lite information och råd för att underlätta för dig som förälder.
två barn på en stig

Solråd för små barn

Nu när solen inte längre lyser med sin frånvaro är det viktigt att tänka på att skydda barnen. Våra barnspecialister ger råd kring hur du ska tänka när ni vistas utomhus i soligt väder.
barn med solhatt