Barnsäkerhet

Barn utvecklas snabbt och kan snabbt börja röra sig, ta tag i saker, smaka och klättra. För att barn ska kunna utvecklas i en säker miljö kan du hjälpa ditt barn att bedöma risker och förebygga olyckor.

Viktigt att veta om att lära barn simma

Det är viktigt att lära barn simma för att minska risken för drunkningsolyckor. Dessutom tycker barn ofta att det är otroligt roligt att leka i vattnet och att lära sig nya färdigheter. Så ring simskolan, packa badväskan och ta med er de här råden så blir det en härlig dag på stranden eller badhuset. 
barn som simmar

Så gör du om ditt barn eller bebis sätter i halsen

Att se sitt barn eller bebis sätta i halsen kan vara otroligt skrämmande. Om det skulle hända gäller det dock att hålla huvudet kallt och agera snabbt. Att följa de här anvisningarna steg för steg kan innebära att man på ett säkert och effektivt sätt undviker en livshotande situation. 
barn sätter i halsen

Rutschkana och klätterställning - allt om barnsäkerhet på lekplatsen

Att leka är inte bara roligt, det är helt livsnödvändigt för barn och deras utveckling. Som förälder vill du dock säkert ha lite koll på säkerheten. Genom att följa dessa riktlinjer för barn på lekplatsen kan ni leka säkert och samtidigt ha hur kul som helst.
flicka som gungar

Viktigt att veta om barnsäkerhet i vardagsrummet

En ettåring kan på nolltid riva ner krukväxter, äta smågrus i hallen och stoppa kladdiga händer i ett eluttag. Därför gäller det att som förälder vara steget före. Med de här råden har du snart barnsäkrat vardagsrummet, trappan, hallen och andra öppna ytor i hemmet. 
barn som petar i eluttag

Akta fingrarna – allt om barnsäkerhet i köket

I köket finns mycket som är både spännande och potentiellt farligt för små barn. Därför är det viktigt att så tidigt som möjligt barnsäkra skåp, lådor och spisen, samt att placera kemikalier i säkert förvar.
liten pojke vid öppen diskmaskin

Barnsäkerhet i badrummet - viktigt att tänka på

I badrummet kan det finnas hett vatten, halkiga golv och kemikalier, ett utrymme som snabbt kan bli farligt. Med några enkla förebyggande åtgärder kan du dock minska risken för olyckor och göra badrummet till en mysig plats för dig och ditt barn. 
Barn i badrum

Barnsäkra sovrummet: checklistan

För att alla ska sova tryggt gäller det att man har barnsäkrat sovrummet. Det gäller både små spädbarn och äldre barn som har blivit nyfikna klätterapor. Genom att tänka på barnsäkerhet kan man minska risken för olyckor och skador i sovrummet. 
Barn som leker i sovrum

Babyskydd och bilbarnstol - allt om barnsäkerhet i bilen 

Barns kroppar är små, och bilars säkerhetssystem är utformade för kroppar som är stora. Därför finns babyskydd och bilbarnstolar som skyddar. Genom att följa dessa viktiga riktlinjer sitter ni alla säkert i bilen. 

Knodden avsnitt 3 - Allt om barnsäkerhet och att barnsäkra hemma

En av de största förändringarna med att bli förälder är att hela världen plötsligt verkar så mycket farligare. Barnsjuksköterskan Sofia Nilsson får många frågor från föräldrar om hur man kan barnsäkra sitt hem och vad man ska göra när olyckan är framme. Svaren delar hon med sig av i detta Knodden-avsnitt. 
Bebis bakom grind

5 tips på hur du barnsäkrar trädgården och uteplatsen

Nu förvandlas uteplatser, innergårdar och trädgårdar till spännande lekplatser för barn, med massor att upptäcka. Samtidigt finns det en del risker som kan vara bra att tänka på. Här kommer tips på hur du skapar en barnsäker plats och vad du ska göra om olyckan är framme.
Barn som sopar i trädgården

Lilla brandskolan - barn och brandsäkerhet

Under vinterhalvårets mörka kvällar finns det få saker som är så mysiga som levande ljus. Men utöver det vackra skenet och stämningen, för elden alltid med sig en viss risk - speciellt i ett hem med utforskande och lekglada barn. Här är därför lite goda råd så att ni får en brand- och barnsäker jul.
barn som blåser ut ljus

Barnsäkerhet - att barnsäkra hemmet

Barn utvecklas snabbt och kan snabbt börja röra sig, ta tag i saker, smaka och klättra. För att barn ska kunna utvecklas i en säker miljö kan du hjälpa ditt barn att bedöma risker och förebygga olyckor.
mamma och barn sitter i fönster