Jasmin Cornet

Specialistsjuksköterska inom barn och ungdom

Jamin Cornet tog examen som sjuksköterska inom barn och ungdom från Mikkeli University of Applied Sciences i Finland 2011. Därefter har hon bland annat arbetat inom neonatalvården, med barnkirurgi, på BVC och barnakut. Hon har även vidareutbildat sig inom intensivvård vid Karolinska Institutet med examen 2019. Jasmin började arbeta deltid på Knodd 2020. Sammanlagt har Jasmin mer än 10 års erfarenhet inom barnsjukvård. 

Jasmin Cornet

Texter granskade av Jasmin

Råd för dig som inte ammar

Vissa nyblivna föräldrar vill eller kan inte amma sin bebis. Det finns många skäl till detta men kan ändå kännas jobbigt för dig som förälder. Våra barnspecialister har samlat goda råd om vad som är viktigt att tänka på och hur du som inte ammar kan stärka anknytningen till din bebis även vid flaskmatning. 
bebis som flaskmatas

Utslag hos barn - Knodds stora guide med bilder

Utslag eller prickar kan dyka upp och försvinna på olika delar av kroppen. De varierar i storlek från små till stora former och kan vara få eller många. Det kan vara svårt att bedöma orsaken till utslagen, men hos barn beror de ofta på virusinfektioner. Lär dig skilja på olika utslag hos barn med hjälp av vår bildguide. 
barn med utslag på kroppen

Full fart framåt - så stöttar du när ditt barn börjar gå

Att börja gå är ett stort steg för ditt barn och ofta en stark upplevelse för dig som förälder. Barn lär sig naturligt att gå i den takt som passar dem, men du som förälder kan stötta ditt barn och göra det till en rolig tid för er båda. 
bebisfötter går på på vuxens fötter

5 milstolpar att se fram emot under de första åren med barn

Under de första åren i ditt barns liv är det mycket spännande som sker. Barnet tar sitt första steg, säger sina första ord och du får det där efterlängtade skrattet när ni ses. Knodds barnspecialister har samlat fem roliga milstolpar som du som förälder kan se fram emot de första åren. 
bebis som går på grusväg

Vabruari 2022 - så blir den

Varje småbarnsförälder och förskolepedagog vet att februari är månaden då vinterns virusinfektioner slår till ordentligt. Nu, i ytterligare en covid-vinter, är det svårt att utgå från tidigare vintrar för att förutspå hur senvintern blir.
mamma tar febern på barn

Coronavirus (covid-19) och barn - stora guiden (uppdaterad aug 2022)

Pandemin orsakad av covid-19 har snart pågått i tre år och fortsätter vara ett orosmoment som påverkar både barn och vuxna. Vi har samlat uppdaterad, viktig information och de vanligaste frågorna från småbarnsföräldrar i denna stora uppsamlingsguide om covid. 
Bild på barn och vuxen som tvättar händerna

Högläsning för barn - stöttar utveckling och bygger relation

Högläsning är både roligt och mysigt, men det är också något av det bästa du kan göra för att stötta ditt barns utveckling. Det utvecklar ditt barns språkkunskap, empati och känslomässiga utveckling, samtidigt som ditt barn får ett stort försprång i läs- och skrivkunskaper senare i livet. 
Barn som letar efter böcker i låda