Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

BB-väskan - Vad ska den innehålla?

Har du packat den omtalade BB-väskan än? Om inte, så känn ingen stress. Du hinner ännu göra det. Om ja, så kanske du vill titta igenom vår lista och se om du vill lägga till någonting?

bebiskläder

BB-väskans betydelse Att packa BB-väskan är en speciell sak att göra. Det är ett sätt att få lägga ner kärlek och omtanke i någonting väldigt praktiskt och konkret. Det du tar med i din väska till dig och din bebis, för er första tid tillsammans, är ett av de små första stegen in i föräldraskapets värld.  För många är BB-väskan mer av en symbolisk handling medan den för andra är något som signalerar trygghet genom vetskapen att ”allt det viktiga” är med. Vad den betyder och vad du tycker är viktigt är helt upp till dig men läs gärna igenom den här listan och fundera på om du vill lägga till något.

Följ din graviditet hos Knodd I vårt graviditetsprogram får du koll på vad som faktiskt är viktigt att veta under graviditeten och är utvecklat av barnmorskor och barnspecialister och grundas i vetenskap och aktuell forskning.

Vad finns på BB? På BB finns det viktigaste till bebisen. Där finns blöjor, underlägg till skötbordet och filtar. De har även modersmjölksersättning och nappflaskor om du inte vill eller kan amma. Till dig finns det bindor, luftiga engångstrosor och mjuka, lite längre skjortor. Därför behöver du inte ta med dig särskilt mycket dit.  Men här nedan kommer en lista på några saker som kan vara bra att ha:

Mamma och bebis

Till dig: ID-kort Betalkort Tofflor, gärna sådana som går att ha i duschen Necessär med tandborste, tandkräm, läppbalsam, deo, schampo & balsam Hårsnoddar (om du har långt hår) Morgonrock Amnings-bh Amningstopp eller linne Amningsinlägg Vattenflaska Mobil Mobilladdare Hörlurar Kamera Mjuka och sköna kläder för dig att åka hem i Bepanthen (bra bröstvårtskräm) Ditt favoritgodis

Till bebisen: 2-3 ombyten till bebisen, 2 bodys, 2 byxor, strumpor  En mjuk liten mössa En filt som du haft nära innan förlossningen och som har din doft Kläder till bebisen för hemresan, beroende på väder och säsong Babyskydd

Författare:

Sandra BergströmSkribent

Senast uppdaterad

30 augusti 2023

Läs mer

Bebis i säng som lekar med leksak
Första tiden med en bebis - några grundläggande tips
Bild på Knodd-appen
Barns utveckling - följ ditt barns utvecklingsfaser i vår app
barnfötter
Den fjärde trimestern - en förlängning av graviditeten
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen