Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Barns utveckling - följ ditt barns utvecklingsfaser i vår app

I Knodds kunskapsprogram lär du dig löpande att förstå ditt barns hälsa, utveckling och beteenden. Allt från motoriska och kognitiva framsteg, till praktiska råd och tips på hur du kan trösta ditt gråtande barn och själv hantera de olika utvecklingsfaserna. Ladda ner eller uppdatera appen i App/Play Store.

Bild på Knodd-appen

Följ ditt barns utveckling - fas för fas Barn utvecklas i en rasande takt och ibland kan det vara svårt att hänga med. Det är många faser och utvecklingsperioder som sker på kort tid och många gånger hinner man precis få grepp om en fas innan den är slut och nästa börjar. Därför har vi samlat alla utvecklingsfaser i Knodds kostnadsfria kunskapsprogram där du löpande lär dig mer om ditt barns hälsa, utveckling och beteenden. Där kan du läsa om allt från motoriska och kognitiva framsteg, till praktiska råd och tips på hur du kan trösta ditt gråtande barn och själv hantera de olika utvecklingsfaserna.

Du får en påminnelse varje gång ditt barn går in i en ny fas och flera goda råd, tips, fakta och information om vad som sker, vad du kan göra och vad du ska tänka på.

Redan under den första månaden händer det mycket. Varken syn eller muskler är fullt utvecklade när barnet föds och utvecklas under de kommande veckorna och barnet går från att se ganska suddigt och bäst på 20 centimeters avstånd, till att kunna följa ett rörligt föremål, på nära håll, med blicken. Det första riktiga leendet brukar dyka upp under den här perioden och även stunder då barnet tar ögonkontakt med dig för att socialisera. Under den andra månaden kan barnet följa ett föremål som rör sig på ett avstånd på ungefär 2-3 meter. Det börjar komma nya ljud som är det första steget mot riktiga ord och nu brukar både händer och fötter smakas på. Den första tiden är med andra ord en spännande och mysig tid. Men ibland kan det bli både påfrestande och förvirrande med alla förändringar. Då kan mer kunskap bidra till enklare övergångar och göra de nya faserna lättare att hantera.

Författare:

Victor EgnellRedaktör

Senast uppdaterad

10 mars 2023

Läs mer

barnfötter under täcke
Barn och sömn - fakta och tips för mysiga sovrutiner
sjuk bebis
6 tillfällen då du som förälder faktiskt ska söka vård för ditt barn
Omslag podden Knodden
Knodden - föräldrapodden med Norrlandspäron
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen