Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

8 bästa apparna för första tiden med din bebis

Letar du efter bra appar som kan hjälpa dig ha koll på din bebis utveckling vecka för vecka och stötta dig som förälder under den första tiden? Här är 8 appar som tar hand om dig. 

Artikelinnehåll Appar för bebisars utveckling är din bästa vän i början 8 bästa apparna för bebisens utveckling och omvårdnad - Praktiska appar för vardagsbestyr - För dig som fött barnet - Om din bebis utveckling

Appar för bebisars utveckling är din bästa vän i början Det är mycket man ska hålla koll på när man kommer hem från BB med sin älskade knodd. Huvudet är fullt av känslor och kroppen är full av hormoner, men på något sätt ska man fortfarande se till att bebisen får den mat, sömn och omvårdnad den behöver.  Då kan en bra app snabbt bli ens bästa vän. Här har vi samlat våra 8 favoritappar som hjälper dig med allt möjligt under första tiden med din bebis. 

✨ Appen för småbarnsföräldrar Gå föräldrakurser, följ ditt barns utveckling, sök sjukvård och spara ditt barns tillväxt - allt i en app!

8 bästa apparna för bebisens utveckling och omvårdnad

Praktiska appar för vardagsbestyr 1177: Om det här inte redan är en favoritapp för dina egna vårdärenden kan den snabbt bli det för din bebis. Här kan du komma åt journaler, recept och boka tid för sjukvårdsbesök direkt i telefonen. Dessutom får du tillgång till det stora utbudet av hälso- och sjukvårdsinformation som finns på 1177.se. Försäkringskassan: Låter det tråkigt att ha Försäkringskassan på telefonen? Du kommer snart tänka om. Med allt fix kring föräldrapenning och senare vab-dagar kan det vara skönt att smidigt ha tillgång till det i mobilen.

För dig som fött barnet LEIA: Genom den här appen kan du som fött barn hålla koll på både din fysiska och psykiska hälsa efter graviditeten, med information och råd som anpassas efter användaren, mot en avgift. Tät: Den här kostnadsfria appen ger dig knipövningar för bäckenbottenträning och är utvecklad av forskare på bland annat Umeå Universitet. Mammaträning: En favorit bland nyblivna mammor – här hittar du anpassade träningspass och videoklipp på övningar för att jobba tillbaka styrka och kondition efter förlossningen. Gratis att prova på.

Om din bebis utveckling Baby+: Här kan du följa din bebis utveckling, få råd om barnavård, och logga barnets mat-, blöj- och sovvanor för att hålla full koll. Gratis med reklam. Childlife: Följ bebisens utveckling vecka för vecka, spara bilder och minnen, och få åldersanpassad information i denna app, som är gratis med reklam. Knodd: Om du bara ska ha en app måste vi naturligtvis rekommendera vår egen app från Knodd. Här kan du följa din bebis utveckling under hela graviditeten, genom förlossningen och in i barndomen, med barnspecialisternas råd om både barnets milstolpar och föräldraskapets utmaningar. Spara milstolpar och vaccinationsdata och ha samtidigt smidig tillgång till digitala sjukvårdsbesök direkt i appen. Kostnadsfritt och utan reklam. 

💡 Kolla upp! En del appar är gratis under en period, är gratis med reklam, eller kostar en månadsavgift att använda. Kolla upp detta innan du laddar ner appen så att du vet vad du får. 

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

5 mars 2024

Läs mer

flicka på läkarbesök
Så förbereder du dig och ditt barn för vårdbesök
pojke som pratar med sina föräldrar
När börjar barn prata?
bebis som sitter vaken i säng bredvid pappa som sover
Trött småbarnsförälder? Så hanterar du sömnbristen
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen