Amning & flaskmatning

Här har vi samlat alla våra artiklar om hur du kommer igång med amningen eller att mata med flaska.

Tips och råd för en bra amningsstart

Amning är något många blivande och nyblivna föräldrar tänker mycket på. Det är ett fantastiskt sätt att ge ditt barn skräddarsydd näring och kan bli en mysig stund av närhet. Samtidigt är det inte ovanligt att det tar tid att komma igång och hitta rätt. Därför har en dietist inriktad på kvinnohälsa från den digitala vårdappen Ella tillsammans med barnspecialisterna på Knodd satt ihop följande råd för en bra amningsstart. Allt så att du och din lilla knodd kan få en fin början på ert liv ihop. 
bebis som ammas

Hicka, rap och kräkningar – så hjälper du din bebis

Att bebisar hickar, rapar och kräks när de äter är i princip oundvikligt och sällan farligt. Ibland kan man dock behöva hjälpa sin bebis för att undvika obehag. Här är det du behöver veta. 
bebis som kräkts på pappas axel

Din bebis utveckling: 3-4 månader

Vad händer i bebisens utveckling vid 3 månader och 4 månader? Vad händer på BVC under den här tiden? Här är allt du behöver veta om din bebis under dessa månader och hur du kan stötta bebisens utveckling.  
Bebis 3 månader

Att sluta amma - barnspecialistens tips

Att sluta amma är ett beslut som ofta är personligt och kluvet. När man väl har bestämt att det är dags gäller det också att klura ut hur man bäst går tillväga. Våra barnspecialister har samlat några goda råd som hjälper dig när du är redo. 
Att sluta amma

Fysioterapeuten tipsar: Så får du en bekvämare matningsstund med din bebis

När man är nybliven förälder hamnar mycket fokus på bebisen, men det är också viktigt att ta hand om sig själv. Att ta sig tiden att få till en skonsam och bekväm position vid matning gör verkligen under för kroppen, för att orka i längden.
bebis som blir flaskmatad

Allt om amning: tips och positioner

Amning kan ge bebisar en fin start i livet, med näring, skydd och närhet på en gång. Samtidigt är det inte helt självklart hur allt ska fungera. Knodds barnspecialister har därför samlat denna stora guide om amning, med goda råd om amningspositioner, tips för att komma igång, och tankar kring vad man kan göra om det krånglar. 
bebis som ammas

Råd för dig som inte ammar

Vissa nyblivna föräldrar vill eller kan inte amma sin bebis. Det finns många skäl till detta men kan ändå kännas jobbigt för dig som förälder. Våra barnspecialister har samlat goda råd om vad som är viktigt att tänka på och hur du som inte ammar kan stärka anknytningen till din bebis även vid flaskmatning. 
bebis som flaskmatas

Knodden avsnitt 10 - Introducering av mat för bebisar

Att börja äta mat är ofta en spännande och rolig upplevelse för den lilla bebisen. Barnsjuksköterskan Sofia gästar Knodden och ger tips på hur man kan börja, vad som är lämpliga smakportioner, och om kosten kan bli för ensidig för ditt växande barn.
Bebis som äter mosad broccoli

Knodden avsnitt 2 - Att amma eller flaskmata sitt barn

Alla föräldrar matar sitt barn och alla föräldrar vill göra det bästa för sitt barn. Knodds barnsjuksköterska Anna Widin gästar Knodden och pratar amning, flaskmatning, och vikten av att lyssna på dig själv som förälder.
Bebis som ammar

Modersmjölksersättning för känsliga magar och allergiska barn

Vissa barn är ibland känsligare än andra, vilket kan vara påfrestande för både stor och liten. För när bebisens mage inte mår bra eller fungerar som den ska brukar det bli en hel del tårar. Som tur är finns det då särskilda modersmjölksersättningar som en läkare kan skriva ut, beroende på vad det är som barnet inte tål.
bebis som blir matad med nappflaska

Underlätta amningen redan från början

Om du väntar, eller precis har fått, barn kan amning vara något du funderar en del på. Då kan du vända dig till amningsmottagningar men också läsa här om vad du själv kan göra för att underlätta amningsstarten. 
Lite bebis som ammar