Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Träffa barnläkare online hos Knodd - din nätdoktor i mobilen

Genom Knodd kan du träffa erfarna barnläkare och barnspecialistsjuksköterskor direkt i mobilen. På så sätt kan du få hjälp med bedömning, råd om behandling, och receptförskrivning vid behov, allt för att hjälpa ditt barn må så bra som möjligt 💊

barn i fönster

Går det att träffa barnläkare online? Barnläkare online, onlineläkare eller nätdoktor för barn. Begreppen är många, men i slutändan letar föräldrar efter samma sak: en barnläkare online som kan hjälpa till med bedömning och ge råd om behandling när deras barn är sjuka.

⚕️Vad är en barnläkare? En barnläkare har specialistutbildning inom barnmedicin. Det innebär att man har medicinsk kunskap inom spädbarns och barns hälsa och tillhörande sjukdomar. Barnläkare har först gått läkarprogrammet och och fått läkarlegitimation, därefter gått specialistutbildning. 

Många anledningar att träffa läkare online Anledningarna till att föräldrar vill få digital barnhälsovård är många. Det kan handla om att:  Slippa sitta många timmar i väntrum med ett sjukt barn Barnet kan känna sig tryggare i hemmiljön än i ett undersökningsrum Man har svårt att få ihop logistiken att ta sig till vårdcentralen Det kan gå snabbare att få vård En nätläkare är samma typ av läkare som du träffar när du söker fysisk vård och en barnläkare som du träffar online har samma utbildning och träning som en barnspecialist på exempelvis en barnmottagning. Däremot är det vanligast att den läkare du och ditt barn träffar när ni söker vård på vårdcentralen inte är barnspecialist. 

🌡️ Vårdappen för småbarnsföräldrar  Trygg vård med erfarna barnläkare och barnsjuksköterskor. Få hjälp med bedömning, diagnos och behandling, var du än befinner dig, inom minuter. Avgift 0kr.

Vad kan en onlineläkare hjälpa till med? Barnläkare som du träffar online kan hjälpa till med många av de vanligaste barnsjukdomarna och besvären, såsom: Allmän rådgivning Bedömning av diagnos Råd om behandling Skriva ut recept

Hos Knodd träffar du erfarna barnläkare direkt i din mobil På Knodd är barn hela vårt fokus. Det innebär att du kan träffa både barnläkare och barnsjuksköterskor med lång erfarenhet av att arbeta med barn, utan att lämna soffan. Väntetiderna är korta, kompetensen är stor, och kostnaden är densamma som när du söker fysisk vård för ditt barn (patientavgift 0 kr). Genom Knodds barnspecialister kan du alltså utöver bedömning och råd om behandling få hjälp med recept och läkemedel - var du än är och direkt i mobilen.

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

4 juni 2024

Läs mer

Omslag podden Knodden
Knodden - föräldrapodden med Norrlandspäron
Knodds kurser
Knodds föräldrakurser
Knodd appen framför liten nyfödd bebis
Digital vårdcentral, barnsjukvård i mobilen och barnläkare online - vi reder ut begreppen
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen