Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Knoddkartan – Din guide till barnvänliga ställen

Som småbarnsförälder kan det vara svårt att hitta barnvänliga platser, utflyktsmål och ställen att i lugn och ro gå ut och äta med barnen. Därför har vi utvecklat Knoddkartan, en interaktiv guide till barnvänliga platser runt om i Sverige. Hjälp andra föräldrar och få hjälp själv genom att dela och hitta dina guldkorn för en smidigare, mysigare resa med barn. 

bebis som klappar en get

Alla föräldrar som varit på resande fot eller bara på dagsutflykt vet hur svår det kan vara att hitta barnvänliga platser, oavsett om det är en restaurang som välkomnar din knodd, mysiga utflyktsmål, lugna badplatser, eller till och med vårdmottagningar om olyckan skulle vara framme. Knoddkartan ger småbarnsföräldrar möjligheten att utbyta sina bästa tips om var det är lätt och kul att ta med barnen, med information om platser i hela landet.

Vad är Knoddkartan? Knoddkartan är mer än bara en karta. Den blir en guide som försäkrar att dina utflyktsmål passar för små barn innan du packar bilen, gör mackor och tar fajten om att alla måste sitta ner med säkerhetsbältet fastspänt innan ni åker. Här kan du söka specifika sorters resmål, snabbt hitta en vårdmottagning eller ett kafé med skötbord, och få tips från föräldrar om vad som gör just den platsen barnvänlig. En livlina i bakfickan, med andra ord.

Dessutom har du själv dina favoriter samlade, vilket kan komma väl till hands när den trötta småbarnsföräldrahjärnan knappt kommer ihåg om ni borstat tänderna.
quote

Stila med dina favoriter På hemmaplan är det du som är expert på stressfria, barnvänliga platser. Knoddkartan skapades just för att ta vara på all den insikt och kunskap som finns hos rutinerade småbarnsföräldrar landet runt. Genom att du delar med dig av dina tips och andra delar med sig av sina kan vi tillsammans skapa en heltäckande karta från Karesuando till Trelleborg. Dessutom har du själv dina favoriter samlade, vilket kan komma väl till hands när den trötta småbarnsföräldrahjärnan knappt kommer ihåg om ni borstat tänderna. Passa på att boosta lokala kaféer och stila med dina guldkorn – alla tjänar på att dela kunskapen.

Hur fungerar Knoddkartan? Knoddkartan är ett interaktivt verktyg, och du kan snabbt navigera till olika delar av landet för att hitta barnvänliga platser direkt på kartan. Du kan söka utifrån nyckelord, stad eller kategori. Nuvarande kategorier är:  Utflyktsmål Restauranger & kaféer Badplatser Lekplatser Vårdmottagningar för barn Övrigt

knoddkartan

Hur lägger du till dina bidrag? Det är enkelt att lägga upp dina favoriter så att andra föräldrar kan ta del av din kunskap, och vice versa. Så här gör du för att lägga till en punk på Knoddkartan:

  • 1Gå in på Knoddkartan.
  • 2Klicka på det gröna plusset nere till vänster.
  • 3Välj kategori.
  • 4Skriv in platsens namn. Om det är en välkänd plats kommer kartan hitta den åt dig.
  • 5På mer info och bilder kan du lägga till personlig information och egna bilder om du vill.
  • 6Klicka Save and Close. Nu är det klart!

💡 Du kan även lägga till ett ställe genom att dubbelklicka på kartan där stället ligger. Perfekt för platser som inte är så välkända! 

150 000 medhjälpare i fickan Föräldrar landet runt är fantastiska på att hitta det bästa åt sina barn. Tillsammans med Knodds 150 000 föräldrar kan vi hjälpa varandra att få ut det mesta av den roliga men ibland så hektiska småbarnstiden. Börja utforska Knoddkartan idag och bidra med dina egna favoritplatser så har vi snart den ultimata guiden för småbarnsföräldrar, smidigt tillgänglig direkt i fickan. Och glöm inte, var ni än beger er i landet har ni alltid snabb tillgång till trygg och pålitlig barnsjukvård från Knodd – den finns i fickan, den med.

FAQ om Knoddkartan Vad definierar ni som barnvänligt? Du som är förälder vet nog bäst vad som upplevs som barnvänligt, så vi litar på din definition. Några exempel kan vara att det finns barnstol eller utrymme för barnvagn på restauranger, att en badplats har långgrunt vatten eller en sandstrand, eller att utflyktsmålen är lättåtkomliga.  Vad händer om jag lägger till ett ställe som redan finns? Ingen fara, vi går manuellt igenom alla tillägg för att kontrollera informationen och se till att det inte blir några dubbletter. Så det är fritt fram att lägga till alla ställen du kommer på.  Får jag lägga till i andra länder? Än så länge är Knoddkartan endast till för barnvänliga platser i Sverige.  Varför måste jag skriva in min emailadress? Som del i programvarans funktion ber den om din mailadress så att du själv kan redigera inlägget om du vill, men det är inget vi på Knodd använder eller lagrar på något sätt. Du kan läsa mer om hur vi använder kontaktuppgifter i vår integritetspolicy.

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

6 maj 2024

Läs mer

picknick med bebisar
Sommarutflyktsmat som är snäll mot magen
barn med solhatt
Solråd för små barn
bebis som blir insmord med solkräm
Vanliga hudbesvär hos barn på sommaren - och hur du bäst tar hand om dem
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen