Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Nu öppnar Knodd vårdcentral i Malmö - för hela familjen

Med all kompetens och erfarenhet från Knodds digitala vård öppnar Knodd en fysisk vårdcentral för både små och stora i centrala Malmö. 

fysiskt vårdbesök

Artikelinnehåll Knodd öppnar vårdcentral Läka + Knodd = trygg vård för hela familjen Vanliga frågor om att lista sig på Läka & Knodd Vårdcentral

Knodd öppnar vårdcentral i Malmö Vi har länge velat utöka våra möjligheter att ge familjer tillgång till trygg vård som utgår från behoven hos dagens familjer. Därför öppnar vi nu dörrarna till vår fysiska vårdcentral. Genom att erbjuda fysisk vård utöver våra digitala tjänster kan vi skapa en vårdtjänst som gör det smidigare, lugnare och trevligare att få vård som stöttar föräldrar i en annars stundtals stressande situation. Nu har vi öppnat vår första vårdcentral i centrala Malmö.

🏥 Läs mer och lista er Besök läka.se för mer information om vårdcentralen samt instruktioner för hur ni går tillväga för att lista er.

Knoddrum Fysisk vård för småbarn kan vara påfrestande både för små barn som inte mår sitt bästa och för deras föräldrar. Därför har vi utformat en mottagning som utgår från barnens bästa och barnfamiljers behov. Här finner ni:  Barnvänliga undersökningsrum  Lekrum medan ni väntar Möjlighet att värma barnmat  Barnvagnsparkering Självklart möter ni kompetent vårdpersonal med erfarenhet av barnsjukvård, så som ni vant er vid från Knodds digitala vård. Allt för att besöken ska bli lättare och vården ska bli bättre.

Läka + Knodd = trygg vård för både vuxna och barn Det är dock inte bara småknoddarna som får tillgång till trygg fysisk vård. Med all erfarenhet vi har med oss från Knodd utökar vi verksamheten, så att Läka & Knodd Vårdcentral även kan ta emot dig som förälder. På Läka & Knodd får både barn och vuxna samma fina bemötande och vård av hög kvalitet. Det är en vårdgivare med två appar – barn får som vanligt digital vård genom Knodd-appen medan vuxna får smidig och snabb digital vård via Läka-appen. Genom Läka & Knodd Vårdcentral kan vårt erfarna vårdteam ta hand om alla, för kontinuerlig och personlig vård som ser till er fullständiga hälsa och välmående.

Hitta hit Läka & Knodd Vårdcentral ligger centralt belägen vid Gustav Adolfs torg i Malmö. Ni tar er enkelt hit med kollektivtrafik, hållplats Studentgatan eller Gustav Adolfs torg. Parkering finns tvärs över gatan, eller 100 meter bort i Hansa. Mottagningen ligger i markplan och är lättillgänglig för barnvagnar. 📍 Adress: Lilla Nygatan 7, 211 38 Malmö

 Praktisk info Öppnar: 2 januari, 2024 Öppen för listning från: 2 januari, 2024 Öppettider: Vardagar 08-17 (lunchstängt 12-13) Vardagar 17-21 och helger 10-15 hänvisar vi till vår samarbetspartner God Hälsa på Pilgatan 3

Vanliga frågor om att lista sig på Läka & Knodd Vårdcentral Hur listar jag mig eller mitt barn på Läka & Knodd Vårdcentral? Det är enkelt att lista sig hos oss. Logga in på 1177:s e-tjänster så kan du göra det direkt där. Du kan också skriva ut en valblankett och lämna den till vårdcentralen, alternativt kontakta vårdcentralen direkt, så hjälper vi dig. Behöver vi byta BVC vid listning? Nej, ni behåller er BVC ni går till precis som innan. Varför ska man lista sig på en viss vårdcentral? Att lista sig är inte obligatoriskt, utan är tänkt att vara ett förmånligt upplägg där du och ditt barn kan få förbättrad kontinuitet och möjlighet att träffa samma vårdgivare när ni behöver vård. Du kanske vill välja en vårdcentral som ligger lättillgängligt från hemmet eller arbetet, eller en vårdcentral där du känner att kompetens, service, eller någon specifik personal ger dig ökad trygghet. Vem kan lista sig på Läka & Knodd vårdcentral På Läka & Knodd är alla välkomna att lista sig. Detta gäller vuxna, unga och barn. Hur skiljer det sig att vara listad på Läka & Knodd jämfört med en annan vårdcentral? Knodd-mottagningen på Läka & Knodd Vårdcentral erbjuder en unik upplevelse för småbarnsfamiljer, eftersom det är en vårdcentral som anpassats till barn. Här finns barnspecialister, barnanpassade rum och bekvämligheter som gör besöken lättare för både barnet och dig som förälder. Var ligger Läka & Knodd Vårdcentral? Mottagningen ligger i markplan centralt i Malmö vid Gustav Adolfs torg, på Lilla Nygatan 7. Hit kan du enkelt ta dig med kollektivtrafik. Parkering finns tvärs över gatan, eller 100 meter bort i Hansa. Kan jag byta vårdcentral om jag inte är nöjd? Ja, det går bra att byta vårdcentral av vilken anledning som helst. Du får dock bara byta den vårdcentral ni är listade på max två gånger per år. Du kan uppsöka vård hos vilken vårdcentral som helst, oavsett om du är listad där eller inte. Byta vårdcentral gör du enklast via 1177:s e-tjänster. Kan en vårdcentral neka att jag listar mig eller oss? Ibland har vårdcentraler full beläggning. Då kan du få stå i kö för att få lista dig. Kön är turordningsbaserad, så inget annat kan påverka vem som får plats. Måste mitt barn vara listat hos Läka & Knodd Vårdcentral för att få digital vård via appen? Du kan söka vård i Läka-appen och Knodd-appen utan att vara listad, men genom att lista ditt barn kan vi ta ett helhetsansvar för barnets hälsa och erbjuda bättre vård och kontinuitet. Ni som inte bor i Malmö kan såklart få digital vård via Knodd precis som förut. Är Läka & Knodd Vårdcentral en BVC? Läka & Knodd Vårdcentral är en vårdcentralsmottagning. Det är dock inte en barnavårdcentral (BVC), och om du listar ditt barn hos Läka & Knodd Vårdcentral kommer ni fortfarande behålla listningen på barnets BVC. Kan jag lista mitt barn på en annan vårdcentral än min? Ja, det går bra att vara listade på olika vårdcentraler. Varje familjemedlem listas individuellt.

Du kan läsa mer om hur det går till att lista sig på en vårdcentral i den här övergripande artikeln om att lista sig och byta vårdcentral. 

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

16 januari 2024
Barnsjuksköterska i mobilen