Knodds föräldrakurser

Vad behöver min bebis för att må bra? Hur agerar jag om en olycka skulle ske? Vilka massageövningar hjälper min bebis om magen krånglar? Och hur får jag amningen att fungera på bästa sätt? I våra kurser får du svaren på just de frågorna och många fler av våra barnspecialister. De ger råd och förklarar varför olika saker händer och hjälper dig skapa de bästa förutsättningarna för en bra start med din bebis.

Knodds barnkurser

I kurserna som våra barnspecialister tagit fram går de igenom allt från hur du förbereder dig på livet som förälder till hur du barnsäkrar ditt hem när det är dags. Du får en god grund att stå på och mycket kunskap att luta dig tillbaka mot inför ditt nya äventyr som någons förälder.


Alla kurser finns i appen som går att ladda ner i App Store eller Play Store


Kurserna om barnavård, spädbarnsmassage och amning passar dig som antingen är gravid eller nybliven förälder, där målet är att du ska få en trygg start och bli bekväm i ditt föräldraskap. För ju mer kunskap du har av utbildade och sakkunniga barnspecialister, desto mer ökar din trygghet.


Första hjälpen-och HLR-kursen passar däremot när som helst eftersom vi går igenom kunskapen som krävs för att utföra HLR på barn i olika åldrar då det skiljer sig åt från 0-1 år och 1-18 år.

Varje kurs är uppdelad i flera kapitel med lektioner och du kan se dem var du vill och när det passar dig. När du känner dig redo kan du göra de olika självtesterna som finns. Till varje kapitel finns dessutom en detaljerad sammanfattning av varje lektion så att du kan läsa dig igenom kursen om det passar dig bättre.

Första hjälpen och HLR
Det här är kursen för dig som vill lära dig hur du ska agera i pressade situationer eller om det händer en olycka. Hur stoppar du en blödning? Hur ska du tänka om något händer och vad gör du om ditt barn bränner sig? Hur agerar man om någon sätter i halsen eller drabbas av ett hjärtstopp? 

Vår utbildade HLR-instruktör Jenny går igenom de här frågorna och hur du ger första hjälpen och Hjärt-lungräddning. Du får ta del av livsviktig kunskap och hur du förebygger de vanligaste olyckorna. 

Kursen passar alla förälder oberoende barnets ålder, men vi rekommenderar att gå den den så tidigt som möjligt.

Barnavårdskurs
Inför det nya äventyret som förälder dyker det ofta upp många frågor och funderingar som berör allt från vart bebisen ska sova till hur andningen hos en nyfödd fungerar.

Vår barnspecialist Sofia går bland annat igenom det nyfödda barnets andning och kommunikation, vikten, huden, naveln och sömnen. Du får även praktiska råd kring hur du badar ditt barn, när och hur du ska introducera maten och hur du barnsäkrar ditt hem när det är dags. Du får gedigen kunskap utifrån aktuell forskning om allt du behöver veta för en trygg första tid med din bebis. 

Vi rekommenderar att gå kursen innan bebisen har kommit så du är redo när det väl är dags, eller under barnets första månader. 

Spädbarnsmassage
Små barn behöver hud-mot-hudkontakten och genom massage tillgodoser du det behovet ytterligare samtidigt som du hjälper till att öka förutsättningarna för att er relation, samspel och anknytning påverkas positivt. 

Det är också ett mysigt sätt för er att umgås på där ni får en stund tillsammans och lär känna varandra ännu bättre. Massagen kan dessutom hjälpa din bebis att slappna av och påverka både välbefinnande och tillväxt positivt. Vår instruktör Jenny är certifierad inom spädbarnsmassage och går igenom ett 30-tal olika övningar för de olika delarna av kroppen och för magen om magknip skulle uppstå.

Det är aldrig för sent att börja med massagekursen, men vi rekommenderar att gå den så tidigt som möjligt för att hjälpa till att stärka anknytningen redan från början. 

Amningskurs 
Hur kommer amningen igång? Vad är mjölkstockning och vad finns det för alternativ om amningen inte fungerar? Frågorna kring amning är många och i den här kursen ger vår barnspecialist Sofia dig råd och tips för hur du kan göra för att öka chanserna inför en lyckad amningsstart. 

Du får en grundlig genomgång av hur bröstet fungerar och hur de olika hormonerna samspelar. Sofia går även igenom olika amningspositioner och vilket tag bebisen ska ha för en smärtfri amning. 

Vi rekommenderar att gå kursen innan bebisen har kommit men du har nytta av den under hela tiden som du vill amma. 

Alla kurser finns i appen som går att ladda ner i App Store eller Play Store

Granskare:

Christina SimonssonVerksamhetschef och barnsjuksköterska

Senast uppdaterad

15 april 2021

Läs mer

Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen

Vi kan det mesta om de minsta

Få trygg rådgivning för barnsjukvård, snabbt och enkelt via Knodd i Android och iOS.

  • Alltid kostnadsfritt

  • Endast barnspecialister med 5+ års erfarenhet

Ladda ner Knodd på App StoreLadda ner Knodd på Google Play

4.98