Johan Holmgren

Specialistsjuksköterska inom barn och ungdom

Johan Holmgren tog sin sjuksköterskeexamen från Örebro universitet 2013. Därefter arbetade han i Region Uppsala på en avdelning för barncancer, innan han vidareutbildade sig till specialistsjuksköterska inom barn och ungdom vid Uppsala universitet och tog examen 2015. Vidare har han arbetat inom neonatalvården samt på barnmottagningar. Johan började arbeta deltid som barnsjuksköterska på Knodd 2020. Sammanlagt har Johan mer än 10 års erfarenhet inom barnsjukvård.

Johan Holmgren

Texter granskade av Johan

Knodden avsnitt 14 - Barns sexualitet och genus

Barn upptäcker tidigt att människor runt omkring dem har olika förväntningar på pojkar och flickor och hur vi behandlar våra kroppar. Därför är det viktigt att vuxna lär sig prata om detta med barn. 
pojke och flicka som kramas

Syskonkärlek - så stöttar du dina barns relation

Syskonrelationen är en helt unik relation som kan leda till livslånga band, men det sker sällan utan en hel del bråk på vägen. På så sätt ger syskonrelationen barn en unik möjlighet att träna på konflikthantering, kommunikation och empati. Knodds barnspecialister har samlat tre tre tips på hur du kan förbereda ditt barn på att bli storasyskon - och tre råd om hur du som förälder kan stärka syskonkärleken när det blir bråk. 
Storasyster och lillebror sittandes i en säng

Sömnschema - hur mycket sömn behöver just ditt barn?

Sömn är oerhört viktigt för barn och deras utveckling. För dig som förälder kan det vara skönt att utgå ifrån ett sömnschema, för att ha koll på hur mycket sömn och hur många sovstunder ditt barn behöver för sin ålder. 

Utvecklande lekar för barn 0-3 år - tips från barnspecialisterna

Ända från födseln är leken helt ovärderlig för barns utveckling. Den främjar empati, språkkunskap, socialt samspel och självkänsla hos barn. Men ibland tar det slut på idéer om vad man kan hitta på, så vilka lekar passar egentligen för barn i olika åldrar?
Pojke och flicka som leker med små bilar

Skärmtid och barn - så mycket är lagom för ditt barn

Vi lever i en tid då skärmrelaterade aktiviteter är både oundvikliga och användbara. Med den enorma utveckling som skett de senaste åren kan vi inte vända oss till våra egna föräldrar och be om kloka råd baserade på deras erfarenhet. Det är lätt att bli stående med många frågor. Hur mycket tid är rimligt att jag låter mitt barn sitta framför en skärm? Vad ska jag tänka på när det gäller skärmar och barn? Våra barnspecialister ger sina bästa råd så att ni kan hitta en balans som funkar för er.
Pojke som sitter på golvet och tittar på en mobiltelefon

6 tillfällen då du som förälder faktiskt ska söka vård för ditt barn

Som förälder blir man lätt orolig, speciellt när barnet är litet och ännu inte kan prata eller berätta vad som är fel. Det kan vara svårt att avgöra allvaret och bedöma när det är dags att söka vård. Knodds barnspecialist Johan Holmgren går igenom när du verkligen borde söka vård och när det istället är bäst att stanna hemma och ta det lugnt.
sjuk bebis