Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Spädbarnsmassage och övningar för magknipsmassage

Att få barn är stort och kan ibland vara omskakande och är en omställning som kan vända upp och ner på en hel del. Då kan regelbunden spädbarnsmassage hjälpa er varva ner och slappna av. Eller bara bli ett sätt att umgås på. 

bebismassage

Fördelarna med spädbarnsmassage Samspel, anknytning och magont Spädbarnsmassage brukar främja självförtroendet, ha en positiv inverkan på små barns tillväxt och kan även förbättra samspelet och anknytningen. Massagen kan dessutom hjälpa till vid magproblem, lindra oro och påverka sömnen positivt. Den lilla bebismagen Bebisens mag-tarmsystem är inte färdigutvecklat vid födelsen och många får magknip av gaser som bildas. Magmassagen bidrar till att lösa upp spänningar och släppa ut gaser som spänner i tarmarna och kan göra ont.

Digital kurs i spädbarnsmassage I vår kostnadsfria kurs i spädbarnsmassage går vår instruktör Jenny, som är certifierad inom spädbarnsmassage, igenom ett 30-tal övningar för olika delar av kroppen. Övningarna kan hjälpa din bebis att slappna av och påverka både välbefinnande och tillväxt positivt.

Magknipsmassage Gör tre omgångar av magknipsmassagen två gånger om dagen - en gång under förmiddagen och en gång under eftermiddagen. Det kan dröja 10-12 dagar innan massagen ger resultat. Gör vattenhjulet sex gånger Lägg händerna över bebisens buk, strax ovanför naveln och låt dem vila där. Låt händerna följa efter varandra i växelvisa strykningar från revbensbågen ner mot låren. Avsluta med att hålla ihop knäna, böj och för dem upp mot magen och pressa lätt. Håll så i sex sekunder. Skaka benen försiktigt. Gör sol och måne sex gånger Höger hand beskriver en halvmåne och vänster hand en hel rund sol. Placera din högra hand med fingrarna på klockan 10 och fortsätt till klockan 5. Med vänster hand gör du ett helt varv. För händerna medsols i tjocktarmens riktning. Avsluta med att hålla ihop knäna, böj och för dem upp mot magen och pressa lätt. Håll så i sex sekunder. Skaka benen försiktigt. 

Författare:

Sandra BergströmRedaktör

Senast uppdaterad

10 mars 2023

Läs mer

Omslag podden Knodden
Knodden - föräldrapodden med Norrlandspäron
Bebis i säng som lekar med leksak
Första tiden med en bebis - några grundläggande tips
sjuk bebis
6 tillfällen då du som förälder faktiskt ska söka vård för ditt barn
Se alla artiklarna
Barnsjuksköterska i mobilen