Ida Svensson

Barnpsykolog

Ida Svensson tog examen från psykologprogrammet vid Karolinska institutet 2016. Hon valde direkt att börja arbeta med barn- och ungdomspsykiatri och gjorde sin praktiska tjänstgöring på Prima Järva i Stockholm. Där fortsatte hon sedan och arbetar idag som legitimerad psykolog. Hon har jobbat deltid som onlinepsykolog för barn och vuxna. Sammanlagt har Ida mer än fem års erfarenhet inom barnpsykologi. 

Ida Svensson

Texter granskade av Ida

Anknytning när du inte är föräldraledig: barnpsykologens råd

En del föräldrar oroar sig för att inte kunna knyta an till sitt barn om eller när de inte är föräldralediga. Knodds barnspecialister ger råd om hur du kan stärka relationen till ditt spädbarn, även om du arbetar. 
föräldrar som leker med sin bebis på golvet

Så blir hund och barn bästisar med din hjälp - experterna tipsar

Relationen mellan hund och barn kan vara fantastisk och de kan skapa ett starkt band tillsammans. Det är för många en dröm att kunna uppfostra sitt barn tillsammans med en hund. Samtidigt finns det medföljande risker. Därför är det viktigt att du som vuxen alltid har uppsikt när barnet och hunden umgås. Med några goda råd från hundexperterna på Lassie djurförsäkringar och barnspecialisterna på Knodd kan du minimera riskerna och samtidigt lägga grunden för ett tryggt samspel mellan dina allra käraste: din hund och ditt barn.