Dag Ström

Barnläkare

Dag Ström tog sin läkarexamen från Göteborgs universitet år 1987. Därefter gjorde han sin AT-tjänstgöring på Värnamo sjukhus. Efter sin AT-tjänstgöring började han arbeta på Länssjukhuset Ryhov där han specialiserade sig inom pediatrik. Han har även läst en diplomkurs i internationell hälsovård. Sedan har Dag arbetat som barnläkare, överläkare och innehaft diverse ledar- och chefsroller från 1993 fram till nu. Han har även arbetat med sjukvård i Kenya. Dag var med från start när Knodd grundades och arbetade som Medicinskt ansvarig barnläkare mellan 2018 och 2021. Sammanlagt har Dag arbetat med barnsjukvård i mer än 30 år. 

Dag Ström

Texter granskade av Dag

Knodden avsnitt 6 - Vaccinationer för barn

Svenska barn har tillgång till det allmänna vaccinationsprogrammet, som förebygger insjuknande i några av våra allvarligaste sjukdomar. Knodds barnläkare Dag Ström gästar Knodden och pratar med Jennie-Lie om vilka vaccinationer som ingår och vad man som förälder kan tänka över gällande att vaccinera sitt barn. 
Bebis som får vaccinspruta i låret

Kom ut och lek - vi hjälper till med motivationen!

Nu börjar våren försiktigt svepa in, vädret bli varmare och dagarna blir längre. Det kan vara värt att ta vara på eftersom barn bör röra på sig ordentligt varje dag då dagsljuset har direkta effekter på energi och aktivitet. Till exempel bör barn under fem år helst inte vara stillasittande i mer än en timme i sträck och småbarn samt barn i förskola rekommenderas att röra på sig ungefär tre timmar om dagen.

Bebisbajs - det här behöver du veta

Det är mycket som avdramatiseras när man blir förälder och inte minst bajs. Vilket inte är så konstigt eftersom det som händer i blöjan skvallrar bäst om hur bebisen mår. Men det tar ibland tid innan man får koll på hur det egentligen ska se ut i blöjan (och inte) och därför har vi här samlat det viktigaste som du behöver ha koll på.
bebis som ligger på säng

Barns utveckling det första året

Alla barn är olika och utvecklas också därefter, vilket kan vara skönt att veta. Det finns dock vissa typiska språng i ett barns utveckling som sker vid ungefär samma ålder. Även dessa kan naturligtvis variera men i det stora hela infaller de oftast runt samma tidsperiod. 
Barn som håller ett leksaksblock

Barnsäkerhet - att barnsäkra hemmet

Barn utvecklas snabbt och kan snabbt börja röra sig, ta tag i saker, smaka och klättra. För att barn ska kunna utvecklas i en säker miljö kan du hjälpa ditt barn att bedöma risker och förebygga olyckor.
mamma och barn sitter i fönster