Nyhet - Knodd är med dig ända från plusset på stickan

Du har länge kunnat följa ditt barns utveckling under småbarnsåren i Knodds app. Nu växer appen ytterligare - med mer information om barns utveckling och en helt ny funktion för att följa ditt barns utveckling även under graviditeten. 

Gravid kvinna i säng

Följ graviditeten vecka för vecka Det är mycket som händer i livmodern ända från start när man är gravid. En liten kropp ska byggas, med motoriska funktioner, sinnen och förmågan att knyta an till föräldrar och andra viktiga vuxna där ute. För dig som otåligt väntar på att få träffa din lilla knodd kan det vara både spännande och läskigt på samma gång. Då kan det vara skönt att ha en trygg och kunnig partner med på resan. Just därför har vi utökat Knodds kunskapsprogram till att även täcka in allt det viktiga som sker under graviditeten. Sedan tidigare har Knodds kunskapsprogram gett dig möjligheten att stärka ditt föräldraskap genom att lära dig mer om ditt barns hälsa, utveckling och beteenden i varje utvecklingsfas. Det programmet har nu utökats med ännu mer information och vägledning för varje ålder. Genom den nya graviditetskalendern får du nu chansen att bättre ha koll på vad som faktiskt är viktigt att veta även under graviditeten. Dessutom kan du utforska allt det där spännande som sker innan du får träffa din bebis för första gången. Vårt graviditetsprogram är utvecklat av barnmorskor och barnspecialister och grundas i vetenskap och aktuell forskning.

Har du många frågor under graviditeten? Du är inte ensam. Tänk allt nytt som händer under en graviditet som man inte ens ser. En hel bebis har blivit till - din bebis! - och ända från första plusset på stickan surrar hjärnan med allt det ofattbara som är på gång. Då är det inte konstigt att det blir många frågor, funderingar, och kanske även lite oro. Du kanske undrar: Får man äta sushi under graviditeten? Spelar det någon roll för bebisen hur jag ligger när jag sover? Vad ska man ha med i BB-väskan när det väl blir dags? När kommer jag som medförälder kunna känna bebisen sparka, och spelar det egentligen någon roll om jag sjunger mina favoritlåtar för magen? De svaren, och många fler, hittar du i Knodds app, som enkelt tar dig igenom de olika perioderna. Du får en påminnelse varje gång en ny period finns tillgänglig, med goda råd, tips och information om vad som sker, vad du kan göra och vad du ska tänka på.

I varje period får du bland annat lära dig om: Knoddens utveckling vecka för vecka Vad som händer i kroppen hos dig som är gravid och hur du kan hjälpa både dig själv och bebisen må så bra som möjligt  Hur barnmorskebesök, ultraljud och andra rutinkontroller fungerar och när det är dags för dessa Konkreta tips och råd för en smidigare graviditet och en härlig första tid tillsammans Allt för att du ska vara väl rustad att möta varje nytt steg på resan. När knodden väl är född är det enkelt att hoppa över till Knodds kunskapsprogram för barn som sträcker sig ända från födseln till 5 års ålder. På så sätt är vi med dig från första plusset på stickan till första, om än vingliga, cykelturen, och genom allt som sker däremellan. Vi finns här för att hålla din hand genom äventyret som är föräldraskapet. 

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

4 september 2023
Barnsjuksköterska i mobilen