Nyhet: Vi har öppnat vårdcentral i Malmö Läs mer.

Knodd öppnar vårdcentral i Malmö och lanserar digital vård för vuxna

Läka & Knodd Vårdcentral - den första fysiska vårdcentralen från teamet bakom den digitala barnsjukvårdstjänsten Knodd - öppnar i centrala Malmö i början av januari. I samband med detta lanseras också appen Läka, som ger smidig digital vård till vuxna. 

Bild på vårdcentralen

Läka & Knodd Vårdcentral tar emot både vuxna och barn i alla typer av primärvårdsärenden. Här finns bred kompetens med ett erfaret vårdteam som inkluderar läkare, sjuksköterskor, ortoped, dietist och psykolog. Målsättningen är att erbjuda en välkomnande och modern vård med personligt fokus, på ett smidigt sätt som passar varje patient. 

- Vi hoppas kunna bidra med kunskap, smidighet, flexibilitet och tillgänglighet för alla åldrar, säger Läka & Knodd Vårdcentrals verksamhetschef, Marie Irell. Det här är en vårdcentral där man alltid ska känna sig varmt välkommen och sedd var än man befinner sig i livet och kunna slå sig ner med en kopp kaffe eller te i väntan på att få vård och redskap med sig för bättre hälsa. 
quote
Läka & Knodd Vårdcentral skylt

Lansering av Läka För att möta behovet av tillgänglig vård lanseras även appen Läka, som erbjuder digital vård för vuxna. Här kan patienter träffa erfaren sjukvårdspersonal via videosamtal med utökade öppettider. 

- Vi har de senaste åren gått till att bli Sveriges främsta digitala vårdgivare för barn, säger Marie. Att nå dit kräver särskild kunskap i att göra undersökningar via videosamtal, och den kunskapen och erfarenheten ser vi fram emot att nu kunna erbjuda hela familjen. Läka-appen kommer också att bjuda på flexibilitet och tillgänglighet för att kunna söka vård.
quote

Något särskilt för de små Knodds långa erfarenhet inom barnsjukvård kommer även att reflekteras i utbudet på vårdcentralen. Här finns barnspecialiserad personal och undersökningsrum som anpassats för att vara barnvänliga. Barnfamiljer får också ett eget väntrum med lekutrymme, amningshörna och möjlighet att värma mat och parkera barnvagnen. 

- För oss känns det viktigt och givet att vi tar vår kunskap om barn och barnsjukvård in i mötet på vårdcentralen, menar Marie. Det barnanpassade undersökningsrummet gör det till exempel lättare att skapa en trygg och lättsam miljö för en mer positiv upplevelse. Vi vill vara en plats där familjer kan få högkvalitativ vård där man blir sedd och förstådd av en vårdgivare som tar hand om barnet och familjen inte bara när de är här, utan i hela livet. 
quote

Nya patienter kan börja lista sig på Läka & Knodd Vårdcentral från den 2:a januari. Digital vård genom Knodd- och Läka-apparna är tillgänglig för patienter i hela landet. Läs mer på läka.se

Om Knodd Knodd är Sveriges enda digitala vårdgivare med fokus på barnsjukvård. Bolaget driver även den fysiska vårdcentralen Läka & Knodd vårdcentral i Malmö, samt appen Läka, som erbjuder digital vård för unga och vuxna. Verksamhetens fokus ligger på att erbjuda trygg, modern och personlig vård till vuxna och barn.  I Knodds app kan föräldrar videosamtala med erfarna barnsjuksköterskor och barnläkare, och appen har idag över 100 000 användare. Var femte nybliven förälder laddar ner appen, där det även finns funktioner för gravida, föräldrakurser och information om barns utveckling. Läka-appen ger tillgång till samma smidiga digitala vård, med möjlighet till rådgivning, receptförnyelse, och annat som gör det lätt att hålla koll på sin hälsa.   Knodd har idag över 100 läkare och sjuksköterskor anställda. Bland de anställda finns, utöver specialiserade barnläkare och barnsjuksköterskor, även specialistkunskap inom områden såsom astma, allergier, ögon och öron, samt dietist, psykolog och ortoped på den fysiska vårdcentralen. Bolaget lanserades i slutet av 2018 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Författare:

Cajsa LandinRedaktör

Senast uppdaterad

16 januari 2024
Barnsjuksköterska i mobilen