Knodd vill bli störst i Europa - tar in 30 MSEK och breddar erbjudandet

Knodd, den digitala vårdtjänsten för barnsjukvård, ökar tempot och fyller kassan med 30 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Orkla Ventures, First Venture och Linbo Invest, samt befintliga ägare som Curus och ett antal ängelinvesterare. Parallellt med rundan breddar bolaget sina vårdtjänster och erbjuder från och med nu även barnpsykologer. Målet är att inom tre år vara Europas ledande vårdtjänst för småbarnsföräldrar. 

Josefine Svegborn och Jakob Hedlund

Två av Knodds medgrundare, Josefine Svegborn, Head of product och Jakob Hedlund, VD.

Knodd lanserades i slutet på 2018 och är idag störst inom digital barnsjukvård i Sverige. Förutom vårdsamtal erbjuder Knodd även utbildningsmaterial, guider och föräldrakurser inom exempelvis första hjälpen, sömn och utveckling under såväl barnets uppväxt som under graviditeten. Efterfrågan på Knodds tjänster växer så det knakar - idag tar bolaget emot över 10 000 vårdsamtal i månaden och prognosen framåt ser fortsatt ljus ut. För att möta efterfrågan och finansiera sin fortsatta tillväxt tar Knodd nu in 30 miljoner kronor. Kapitalet kommer från de nya investerarna Orkla Ventures, First Venture och Linbo Invest samt befintliga ägare som Curus och ett antal ängelinvesterare. Kapitalet ska användas till att växla upp tempot såväl med den befintliga tjänsten som med satsningar på nya tjänsteerbjudanden, bland annat psykosocialt stöd för barn och deras föräldrar.

- Vi vill bli Europas ledande digitala vårdtjänst för barn och föräldrar. Med det nya kapitalet kan vi dels accelerera vårt nuvarande arbete och hjälpa ännu fler barn och föräldrar, och dels investera i nya tjänsteerbjudanden. Vår nya tjänst med barnpsykologer är en av våra större nya satsningar på resan mot att kunna erbjuda ett helhetserbjudande inom barns hälsa och utveckling, säger Jakob Hedlund, medgrundare och VD på Knodd.

I samband med kapitalrundan tillträder dessutom två nya styrelsemedlemmar, Nasim Farrokhnia, hälso- och sjukvårdschef på Microsoft Västeuropa och tidigare på Mindler och Kry, samt Charlotta Gylche, Investment Manager på Orkla Ventures.

- Knodd har etablerat ett starkt varumärke och erbjuder en topprankad produkt, vilket har möjliggjort att de på kort tid vuxit till att bli en av Sveriges största digitala vårdgivare för barn. Vi delar teamets passion för familjehälsa, och är imponerade över deras dedikation, fokus på användaren och att ständigt förbättra tjänsten. Nu finns det utrymme att satsa vidare, och vi ser mycket fram emot att börja jobba tillsammans, säger Charlotta Gylche, Investment Manager på Orkla Ventures.

Vill avlasta vården - stort behov av psykosocialt stöd för barn

Det finns ett stort behov av psykosocialt stöd för barn. Med sin nya psykologtjänst vill Knodd avlasta primärvården, där det i dagsläget saknas flera hundra anställda och råder långa väntetider för samtal med barnpsykolog.

- Behovet av psykologer med kompetens och erfarenhet av att jobba med barn är enormt, samtidigt som väntetiderna i primärvården tyvärr är långa. Vår nya tjänst med barnpsykologer avlastar fysiska instanser genom att göra stödet mer tillgänglig digitalt, så att fler barn och föräldrar får rätt hjälp i rätt tid. Det är ett naturligt steg från vår sida att erbjuda det stöd som småbarnsföräldrar behöver och vi ser att internetbaserade tjänster är en viktig del, säger Jakob Hedlund.

Med Knodds nya psykologtjänst kan föräldrar få effektiv hjälp med frågor som sömnproblem, ätsvårigheter, bråk och utbrott, utveckling eller föräldraskap. Knodd kommer inledningsvis erbjuda 150–200 mötestider per månad för patienter med behov av en barnpsykolog. Det är barnet som är patienten och samtalet är därför kostnadsfritt. Förutom samtal med psykologer erbjuder Knodd kurser, kunskapsartiklar och verktyg som föräldrar kan ta del av för att få hjälp med sitt barns psykiska hälsa.

För mer information och pressbilder kontakta:

press@knodd.se

Om Knodd

Knodd är Sveriges enda digitala vårdgivare med fokus på barnsjukvård. I Knodds app kan föräldrar videosamtala med erfarna barnsjuksköterskor och barnläkare, oftast inom ett par minuter och alltid kostnadsfritt. Knodds fokus ligger på att erbjuda trygg och personlig barnsjukvård och har idag över 100 000 användare. Var femte nybliven förälder laddar ner Knodds app, där det även finns funktioner för gravida, föräldrakurser och information om barns utveckling.


Knodd har idag över 100 barnläkare, barnsjuksköterskor och barnpsykologer anställda med över 19 års genomsnittlig erfarenhet av barnmedicin. Bland de anställda finns, utöver barnspecialiseringen, även specialistkunskap inom områden såsom astma, allergier, ögon och öron. Bolaget lanserades i slutet av 2018 är och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Senast uppdaterad

10 mars 2023
Barnsjuksköterska i mobilen