Knodd vill bli störst i Europa - tar in 30 MSEK och breddar erbjudandet

Knodd, den digitala vårdtjänsten för barnsjukvård, ökar tempot och fyller kassan med 30 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Orkla Ventures, First Venture och Linbo Invest, samt befintliga ägare som Curus och ett antal ängelinvesterare. Målet är att inom tre år vara Europas ledande vårdtjänst för småbarnsföräldrar. 

Josefine Svegborn och Jakob Hedlund

Två av Knodds medgrundare, Josefine Svegborn, Head of product och Jakob Hedlund, VD.

Knodd lanserades i slutet på 2018 och är idag störst inom digital barnsjukvård i Sverige. Förutom vårdsamtal erbjuder Knodd även utbildningsmaterial, guider och föräldrakurser inom exempelvis första hjälpen, sömn och utveckling under såväl barnets uppväxt som under graviditeten. Efterfrågan på Knodds tjänster växer så det knakar - idag tar bolaget emot över 10 000 vårdsamtal i månaden och prognosen framåt ser fortsatt ljus ut. För att möta efterfrågan och finansiera sin fortsatta tillväxt tar Knodd nu in 30 miljoner kronor. Kapitalet kommer från de nya investerarna Orkla Ventures, First Venture och Linbo Invest samt befintliga ägare som Curus och ett antal ängelinvesterare.

- Vi vill bli Europas ledande digitala vårdtjänst för barn och föräldrar. Med det nya kapitalet kan vi dels accelerera vårt nuvarande arbete och hjälpa ännu fler barn och föräldrar, och dels investera i nya tjänsteerbjudanden, säger Jakob Hedlund, medgrundare och VD på Knodd.

I samband med kapitalrundan tillträder dessutom två nya styrelsemedlemmar, Nasim Farrokhnia, hälso- och sjukvårdschef på Microsoft Västeuropa och tidigare på Mindler och Kry, samt Charlotta Gylche, Investment Manager på Orkla Ventures.

- Knodd har etablerat ett starkt varumärke och erbjuder en topprankad produkt, vilket har möjliggjort att de på kort tid vuxit till att bli en av Sveriges största digitala vårdgivare för barn. Vi delar teamets passion för familjehälsa, och är imponerade över deras dedikation, fokus på användaren och att ständigt förbättra tjänsten. Nu finns det utrymme att satsa vidare, och vi ser mycket fram emot att börja jobba tillsammans, säger Charlotta Gylche, Investment Manager på Orkla Ventures.

För mer information och pressbilder kontakta: press@knodd.se

Om Knodd Knodd är Sveriges enda digitala vårdgivare med fokus på barnsjukvård. I Knodds app kan föräldrar videosamtala med erfarna barnsjuksköterskor och barnläkare, oftast inom ett par minuter och alltid kostnadsfritt. Knodds fokus ligger på att erbjuda trygg och personlig barnsjukvård och har idag över 100 000 användare. Var femte nybliven förälder laddar ner Knodds app, där det även finns funktioner för gravida, föräldrakurser och information om barns utveckling. Knodd har idag över 100 barnläkare och barnsjuksköterskor anställda med över 19 års genomsnittlig erfarenhet av barnmedicin. Bland de anställda finns, utöver barnspecialiseringen, även specialistkunskap inom områden såsom astma, allergier, ögon och öron. Bolaget lanserades i slutet av 2018 är och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Senast uppdaterad

26 juni 2023
Barnsjuksköterska i mobilen