Skräddarsy dina dagar som digital barnsjuksköterska

Att arbeta digitalt som barnsjuksköterska är en möjlighet som för bara ett par år sedan inte var genomförbar. Men med teknikens utveckling och det växande behovet av tillgänglig vård på patientens villkor är numera den digitala vårdgivaren ett naturligt inslag inom vården. Förutom att det blir enklare för småbarnsföräldrar att söka vård får den som arbetar digitalt en större möjlighet att själv styra sin vardag.

Över 500 års erfarenhet av barnsjukvård tillsammans

Idag är Knodds medarbetarpool av barnsjuksköterskor en av de största i landet. De flesta kombinerar sitt arbete hos oss med jobb på till exempel BVC eller barnakuten, för att kunna jobba både fysiskt och digitalt. 


- Vi har barnsjuksköterskor som jobbar halvtid medan andra väljer att jobba några timmar i veckan. Hos oss finns även pensionerade barnsjuksköterskor och en barnsjuksköterska som nu fått möjligheten att flytta till kärleken i Sicilien, just för att det digitala forumet gör det möjligt. Att arbeta digitalt är väldigt flexibelt och går att anpassa utefter den tillvaro som man själv vill ha, berättar Tina Simonsson som är verksamhetschef på Knodd.


- Jag gick i pension före 65 men hittade Knodd genom en tidigare kollega. Det lät bra att få lite mer inkomst än pensionen och kul att få använda min insamlade kunskap, som bygger på 36 års erfarenhet. Jag väljer själv när jag vill jobba och behöver jag byta pass, så finns det alltid en kollega som ställer upp. Det är unikt.

Dessutom kan jag ta jobbet med mig och jobba varifrån jag vill. Det gillar jag.

Arbeta både fysiskt och digitalt

Eftersom det finns möjlighet att själv styra över hur dagarna ska se ut så går det även att arbeta parallellt på en fysisk mottagning om man vill.


Vilket Sofia Nilsson, den första barnsjuksköterskan hos oss, har valt att göra. 


-  På Knodd finns det möjlighet att kombinera med ett fysiskt jobb, vilket jag tycker är en klar fördel om man vill ha ännu mer variation i vardagen. Då har jag vissa dagar som jag arbetar hemifrån och andra dagar som jag är på BVC. Dessutom behöver jag inte vara borta mer än jag redan är, och eftersom jag kan arbeta när jag är tillgänglig och inte har ett fast rullande schema är det lättare att få ihop det med det fysiska jobbet och livet i allmänhet.


Förutom flexibiliteten finns det också många kollegor att rådfråga om det behövs. Magdalena Almgren har arbetat som digital vårdgivare och lyfter det som en särskild fördel.


- Jag tycker det är kul och utvecklande att jobba på Knodd. Vi kollegor har olika bakgrund vilket gör att det finns en stor kunskapsbank inom barnsjukvård och barnhälsovård här och vi kan alltid rådfråga varandra vilket känns roligt och tryggt.

Jobba från köksbordet eller sommarstugan

Som barnsjuksköterska på Knodd kan man arbeta varifrån man vill och hjälper föräldrar via videosamtal på Knodds plattform, på ett tryggt och säkert sätt. Tekniken hjälper vi dig med.


Vill du ha ett flexibelt och utvecklande jobb där du är med och bygger framtidens barn- och familjevård, ger trygghet åt och stärker föräldrar? Just nu söker vi barnsjuksköterskor som kan arbeta hos oss på deltid, under sommaren eller på timmar. Är du en av dem?


Lediga jobb som barnsjuksköterska hos Knodd

Barnsjuksköterska deltid

Sommarjobba som barnsjuksköterska hos Knodd

Barnsjuksköterska på 40-60%


Läs mer om hur det är att jobba på Knodd här.

Granskare:

Christina SimonssonVerksamhetschef och barnsjuksköterska

Senast uppdaterad

8 september 2021
Barnsjuksköterska i mobilen

Vi kan det mesta om de minsta

Få trygg rådgivning för barnsjukvård, snabbt och enkelt via Knodd i Android och iOS.

  • Alltid kostnadsfritt

  • Endast barnspecialister med 5+ års erfarenhet

Ladda ner Knodd på App StoreLadda ner Knodd på Google Play

4.98